0 Comments

Warsztaty kulinarne od kilku lat nie tracą na popularności. Chętnie zapisujemy się na ogólny kurs, a potem na poświęcony konkretnej kuchni – w Polsce nadal panuje moda na kuchnię włoską.

Chcesz samodzielnie przyrządzić prawdziwą włoską pizzę, za którą pochwaliłaby Cię nawet Magda Gessler? A może klasyczne spaghetti lub małże w białym winie? Wyjątkowe krewetki smażone z czosnkiem i ziołami na maśle? Gnocchi z sosem pomidorowym i ricottą?

Popularnych dań kuchni włoskiej jest naprawdę wiele – warto nauczyć się ich przyrządzania, jeśli chcemy podbić serca i podniebienia gości, a także sprawić radość samym sobie. Nic tak nie raduje, jak wykonanie znakomitego dania samodzielnie!

Kurs zwykle obejmuje kilka tematów – przystawki włoskie, samodzielne wyrabianie makaronu, sosy, desery, pizza itd. To również zdobycie szerokiej wiedzy na temat przypraw i doprawiania dań, magii ziół czy ich odpowiedniego łączenia. Kucharze dzielą się też wiedzą na temat produktów – opowiedzą o serach, ich produkcji, dodawania do potraw, procesie obróbki itd.

Znajdziesz kursy kulinarne we Wrocławiu, Warszawie, Krakowie czy każdym innym dużym mieście. Dotyczące gotowanie we włoskim cieszą się tak dużym powodzeniem, że problem może być jedynie ze znalezieniem wolnego miejca. Wybór jest naprawdę szeroki, więc możesz nauczyć się zarówno podstaw kuchni włoskiej, jak i nawet tajskiej. Warto łączyć przyjemne z pożytecznym!

(KKW / Fot. Pixabay/cc0)

Related Posts